Voor ons, kantoor Swaegers, is het principe zeer eenvoudig: ‘Hou het simpel’.

Ook wij zaten ooit aan uw kant van de tafel. Dat is de reden waarom wij onze beleggingen liefst vertalen in “mensentaal” en u niets willen verkopen met veel technische uiteenzettingen.

In onze benadering staat u als klant steeds centraal en streven we naar maximale transparantie. Bij ons dus geen geheimzinnigheid of wollige taal, ook niet over instap- of beheerskosten.

Daarom begint alles met een persoonlijk gesprek over uw wensen en verwachtingen, waarbij we in alle discretie de einddoelen samen vastleggen. Uw vermogen kan immers mogelijk verschillende doelen hebben: een deel ervan dient om vandaag te leven, een deel om plotse tegenslagen op te vangen, een deel staat in functie van uw toekomstige wensen en verlangens, …

Een goeie beleggingsstrategie biedt bijgevolg een antwoord op deze wensen, en houdt ook rekening met andere specifieke zaken zoals:

  • Wil u zelf controle behouden ?
  • Zijn er zekere uitgaven de komende maanden/jaren waarmee we rekening moeten houden ?
  • Wenst u een maandelijks inkomen uit uw vermogen ?
  • Wat is uw risicoprofiel ?
  • Wil u kapitaalsgarantie ?
  • En wat met de beschikbaarheid van de belegde gelden ?

Bij de vertaling van deze doelstellingen naar een concrete beleggingsstrategie, bekijken wij kritisch de eventuele linken naar fiscaliteit, erfrecht, borgstelling, enz. Om er zeker van te zijn dat deze vertaling correct wordt gemaakt, kunt u terugvallen op onze volledige onafhankelijkheid, gespecialiseerde kennis, regelmatige bijscholing en strategische samenwerking met specialisten.