• Wegenwerken ring Turnhout

  vrijdag 10 februari 2017

  Vanaf maandag 27 februari 2017 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de ring rond Turnhout (R13). De rijweg van buitenkant van de ring tussen de Antwerpsesteenweg (N12) en de Steenweg op Gierle (N140) wordt volledig opgebroken en vernieuwd. De werken zullen ongeveer een maand duren en onvermijdelijk hinder veroorzaken.

  Nieuw wegdek buitenkant ring

  Omdat het wegvak tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Gierle in slechte staat is, wordt de volledige wegopbouw tot op een diepte van ongeveer 60 cm opgebroken, verwijderd en vernieuwd. Dit garandeert een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat. Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen beide kruispunten. De fietspaden en kruispunten worden niet aangepakt. De tijdelijke doorsteken om het verkeer van de buitenring naar de binnenring te leiden en omgekeerd, situeren zich aan de uiteinden van de werfzone. De kruispunten met de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Gierle blijven dus altijd open.

  Timing en fasering

  De start van de werken is momenteel voorzien op maandag 27 februari. De werken worden uitgevoerd in één doorlopende fase en duren ongeveer één maand.

  Hinder en bereikbaarheid

  De buitenring tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Gierle wordt volledig afgesloten.

  • Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de binnenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er 1 rijstrook voorzien.
  • Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone, op de middenberm of op de binnenring. De parkeerstrook op de binnenring wordt pechstrook (doorgang hulpdiensten).
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren. Het fietspad blijft open.
  • Woningen en handelszaken in de werfzone blijven steeds te voet en met de fiets bereikbaar. Toegang tot woningen of handelszaken met gemotoriseerd verkeer is niet mogelijk tijdens de werkuren (7u tot 17u). Tijdens de eerste twee weken (opbraak oud wegdek) zijn de inritten niet toegankelijk. Laden en lossen is buiten de werkuren meestal wel mogelijk.
  • De Lijn: de bushalte ‘Turnhout CMO’ wordt tijdelijk verplaatst naar het kruispunt met de Steenweg op Gierle (N140).

  R13_buitenring_rgb-03

   

   

   

   

   

   

  Bron: Agentschap Wegen & Verkeer


 • Elektrische fietsen inschrijven en verzekeren

  woensdag 19 oktober 2016

  Elektrische fietsen winnen steeds meer aan populariteit. Met een elektrische fiets lijkt het alsof je constant met de wind in de rug fietst, wat aangenamer trappen is. Deze fiets is niet enkel populair bij ouderen die minder mobiel zijn of wat extra kracht willen. Ook steeds meer jonge mensen kopen een elektrische fiets om sneller en comfortabeler naar het werk te gaan. Bovendien komt het de mobiliteitsproblematiek en het milieu ten goede.

  Maar welke elektrische fietsen moeten al dan niet verzekert en/of ingeschreven worden?

  Klik hier voor een handig overzicht.


 • Verzekering gevolgen terreurdaden

  dinsdag 29 maart 2016

  Graag geven we u de volgende info mee:

  De wet van 1 april 2007 voorziet in de verplichte dekking van terrorisme in de meest voorkomende verzekeringscontracten:

  • Alle levensverzekeringen;
  • De ziekteverzekeringen;
  • De verzekeringen tegen arbeidsongevallen;
  • De verzekeringen tegen lichamelijke ongevallen;
  • De brandverzekering eenvoudige risico’s;
  • De verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen voor in België ingeschreven voertuigen;
  • De verplichte aansprakelijkheidsverzekering ingeval van brand en ontploffing van uitbaters van voor publiek toegankelijke gebouwen

  In andere verzekeringen (vb. omnium auto, hulpverlening, rechtsbijstand, bedrijfsschade en “grote risico’s” brand) is de dekking niet verplicht. In dat geval moet de verzekeraar de uitsluiting terrorisme wel expliciet vermelden in de polis.

  De vzw TRIP werd enkele jaren geleden opgericht, een initiatief van de Belgische verzekeraars, dat de gevolgen van een terreurdaad moet helpen opvangen. De website heeft een uitgebreide rubriek met antwoorden op veel gestelde vragen.

   

  Bron: Nieuwsbericht FVF – 23/03/2016


Pagina 1 van 3123