Auto – moto

Of u uw moto nu gebruikt om elke dag naar het werk te rijden of enkel om uitstapjes te maken in het weekend, als motorrijder bent u kwetsbaar wanneer u onderweg bent. Net zoals voor een auto, is een aansprakelijkheidsverzekering voor een moto bij wet verplicht. De BA Moto zorgt ervoor dat u de lichamelijke en materiële schade van uw slachtoffers kan vergoeden wanneer u aansprakelijk bent voor een ongeval met uw moto.

De aansprakelijkheidsverzekering is het wettelijk minimum. Wij kunnen u helpen om uit te zoeken waarvoor u zich bijkomend wil verzekeren. Als u bijvoorbeeld geholpen wil worden bij pech of een vervangvoertuig wenst, kan u dit laten opnemen in uw polis.
De mogelijke uitbreidingen op uw motoverzekering zijn:
– pechverhelping
– brand & diefstal
– (kleine) omnium

U kan er ook voor kiezen om een verkeersongevallenverzekering te laten opnemen in uw polis. Hierover leest u meer onder de rubriek “auto – personenwagen”.

Bijna elke verzekeraar biedt u een combinatietarief aan wanneer u uw wagen en moto samen verzekert, wat betekent dat u een aanzienlijke korting krijgt op uw verzekeringspremie. Wij kunnen mee helpen berekenen wat voor u de interessantste optie is.

Elke motorrijder zal vertellen dat een moto geen bromfiets is! Over een bromfietsverzekering leest u meer onder de rubriek “auto – bromfiets”.