Bijstand – voertuig

U bent op vakantie met uw gezin, en onderweg van het hotel naar een pretpark in de buurt, krijgt u een platte band. Dit zou heel uw dag kunnen verpesten – maar met een reisbijstandsverzekering voor voertuigen, kan u zonder zorgen uw uitstap verderzetten. Deze verzekering staat u bij wanneer u op reis uw auto moet laten herstellen of slepen.

Afhankelijk van welke waarborgen u in uw autopolis hebt laten opnemen, kan het zijn dat u al verzekerd bent voor bijstand voor uw voertuig in het binnenland en eventueel het buitenland. Toch raden we u aan om voor uw vertrek met ons te bekijken waarvoor, wanneer en vooral waar u juist verzekerd bent.

Er bestaan voorbeelden genoeg om aan te tonen waarom een bijstandsverzekering voor uw voertuig nuttig kan zijn:
– onderweg tussen 2 vakantieplaatsen valt u met uw auto stil & moet uw wagen gesleept worden. Omdat het zondag is, kan de garage niet meteen de nodige herstellingen uitvoeren & ziet u zich verplicht om ergens te overnachten zodat u kan wachten op uw wagen. Met een reisbijstandsverzekering voor uw voertuig, worden uw overnachtingskosten gedekt.
– na een dagje wandelen in een recreatiedomein kom je terug aan de parking & blijkt je wagen gestolen. Jouw reisbijstandsverzekeraar kan zorgen dat je gerepatrieerd wordt.

Sommige verzekeraars bieden ook bijstand voor een wagen die u op uw bestemming huurt. Neem contact op met ons om te controleren of dit ook voor uw polis geldt.

Er zijn 2 opties om een bijstand voor uw voertuig af te sluiten:
– u laat het opnemen in uw autoverzekering. Let wel, de dekkingen zullen hier niet zo uitgebreid zijn als wanneer u een aparte reisbijstandsverzekering afsluit
– u sluit een aparte reisbijstandsverzekering af, waarin u al uw voertuig(en) laat opnemen. Ook uw aanhangwagen of caravan zijn verzekerd in deze reisbijstand. De dekkingen in deze verzekering zullen aanzienlijk uitgebreider zijn dan wanneer de bijstand een deel is van uw gewone autoverzekering

Een vakantie moet een tijd van rust & ontspanning zijn. Zorg dat er geen kinken in de kabel kunnen komen en laat ons voor u nakijken of de bijstandsverzekering voor uw voertuig voldoende dekking biedt.