Fietsverzekering

Milieubewuste mobiliteit wint steeds meer aan belang en als gevolg daarvan is het aantal fietsers de laatste jaren sterk gestegen. Als fietser wilt u natuurlijk beschermd zijn als u zich op de openbare weg begeeft. Of u uw fiets nu gebruikt om op uw werk te geraken of puur voor ontspanning, er bestaat een verzekering die u en uw fiets bescherming biedt.

Uw ketting gaat kapot, u wordt aangereden, u valt… Een fietsverzekering dekt materiële schade & diefstal, ongeacht of het gaat om een racefiets of mountainbike, een elektrische fiets of een plooifiets… zelfs een tweedehands fiets (van maximum een jaar oud) kan u laten verzekeren.

Bepaalde verzekeraars bieden u bijstand door u een vervangfiets te bezorgen wanneer uw fiets in herstelling is, of komen tussen in de medische kosten na een ongeval. Let op: niet elke verzekeraar dekt alles. Contacteer ons om uit te zoeken welke verzekeraar het meest aan uw noden tegemoetkomt.

Hoe dan ook, als fietser bent u zelf kwetsbaar en wilt u ook uw eigendom beschermen. Daarom is een fietsverzekering een aan te raden aanvulling op uw verzekeringspakket.

pvelo_728x90_nl

Ontdek hier hoeveel uw jaarpremie bedraagt!

Elektrische fiets verzekeren & inschrijven

Elektrische fietsen winnen steeds meer aan populariteit. Met een elektrische fiets lijkt het alsof je constant met de wind in de rug fietst, wat aangenamer trappen is. Deze fiets is niet enkel populair bij ouderen die minder mobiel zijn of wat extra kracht willen. Ook steeds meer jonge mensen kopen een elektrische fiets om sneller en comfortabeler naar het werk te gaan. Bovendien komt het de mobiliteitsproblematiek en het milieu ten goede.

Maar welke elektrische fietsen moeten al dan niet verzekerd en/of ingeschreven worden?

Klik hier voor een handig overzicht.