Ongevallen

Voor een ongeval in het verkeer bent u verzekerd via uw BA Autoverzekering en eventueel via een verkeerspolis. Voor een ongeval op het werk bent u verzekerd via de arbeidsongevallenverzekering van uw werkgever. Maar wat wanneer u thuis uw gevel aan het schilderen bent en u van de ladder valt? Om u te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval in het kader van uw privéleven, sluit u best een persoonlijke ongevallenverzekering af.

Een persoonlijke ongevallenverzekering geeft u een schadevergoeding bovenop de terugbetalingen van uw ziekteverzekering. Zowel medische kosten, tijdelijke of blijvende invaliditeit als overlijden worden gedekt door deze verzekering.

Afhankelijk van de verzekeraar, bent u financieel beschermd in de volgende situaties:
– als u thuis een ongeval meemaakt
– als u tijdens uw vakantie of in uw vrije tijd iets meemaakt
– als u een sport beoefent (let wel: als u professioneel een sport beoefent, leggen bepaalde verzekeraars hier beperkingen op)

Er bestaat een standaarddefinitie voor “ongeval”, maar elke verzekeraar hanteert bijkomende bepalingen en kan u ook uitgebreidere dekkingen bieden. Wij weten hiermee raad en helpen u om de algemene voorwaarden van een verzekeringscontract door te nemen, zodat u exact weet wanneer uw ongeval gedekt is en wanneer niet.

Met een persoonlijke ongevallenverzekering bent u samen met uw gezin gerust dat de financiële gevolgen van een ongeval geen probleem vormen – op die manier hoeft u zich enkel nog te concentreren op uw herstel.