Overlijden

Wanneer u overlijdt, zij het door ziekte of door een ongeval, zijn er financiële gevolgen voor uw nabestaanden. De vaste kosten van de woonlening moeten betaald worden, er zijn erfenisrechten, u wil graag dat uw kinderen nog kunnen verder studeren, … natuurlijk wilt u niet dat iemand na uw dood financieel in de problemen komt of iets tekortkomt. Om dat te vermijden, sluit u best een overlijdensverzekering af om uw nabestaanden financieel te beschermen.

Een overlijdensverzekering is een levensverzekering waarbij een som geld wordt uitbetaald aan de begunstigden wanneer u overlijdt. U kan kiezen voor een levenslange overlijdensverzekering of een tijdelijke overlijdensverzekering. Een levenslange overlijdensverzekering keert een bedrag of de rente uit wanneer u sterft. Een tijdelijke overlijdensverzekering zal het bedrag of de rente enkel uitkeren wanneer u sterft vóór het contract is afgelopen (bv een schuldsaldoverzekering).

Samen met ons kan je kiezen hoe u het contract wenst op te stellen:
– u bepaalt zelf wie de begunstigden zijn
– u kiest het verzekerde bedrag

In de loop van het contract mag u ook de begunstigden of het verzekerde bedrag aanpassen. U kan over de verschillende soorten overlijdensverzekeringen meer lezen onder andere rubrieken op onze website. Om te kiezen welke type overlijdensverzekering bij u past, maakt u best met ons een afspraak. Afhankelijk van wat het het doel van de verzekering is, kunnen wij u adviseren.