Schuldsaldo

Een schuldsaldoverzekering kent u waarschijnlijk nog het best in verband met een hypothecaire lening. Hoewel het geen verplichte verzekering is, sluiten de meeste mensen deze wel af in het kader van een woonkrediet omdat veel banken u pas een lening toestaan wanneer u een schuldsaldoverzekering mee afsluit. Deze tijdelijke verzekering biedt financiële bescherming aan uw gezin wanneer u overlijdt en uw lening nog niet afbetaald is. De verzekeraar betaalt in dat geval de rest van uw lening af, zodat uw gezin eventueel in het huis kan blijven wonen.

U kan een schuldsaldoverzekering ook afsluiten wanneer u andere grote bedragen leent. Indien u nog leeft wanneer uw lening ten einde loopt, wordt de schuldsaldoverzekering ook stopgezet op de eindvervaldag van uw lening.

De premie van uw schuldsaldoverzekering is afhankelijk van het bedrag dat u leent, de terugbetaalperiode van uw lening, uw leeftijd, UW gezondheidstoestand enzovoort. Wij zullen u een medische fiche bezorgen om in te vullen omdat de verzekeraar ook uw medische geschiedenis in rekening neemt. Wanneer u van plan bent om een groot bedrag te gaan lenen, informeert u even bij ons hoe de schuldsaldoverzekering in elkaar zit: wij zullen u helpen te berekenen wat de premie zal zijn, zodat u ook dit in overweging kan nemen. Wij zullen u ook helpen de betaling van de premie te bepalen, zodat u een duidelijk overzicht hebt van wat uw kosten zullen zijn.

Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden de zware financiële last van een lening niet moeten dragen wanneer je komt te overlijden. Het biedt jouw gezin bescherming zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de afbetaling van jouw lening.